Firma ISCAREX s.r.o.ISCAREX pohárTermínovka 2024KraličákCestování s Honzou
Hlavní strana
Podporují nás
ISCAREX, s.r.o.ISCARPardubický krajČeský běhBackground

Vrchařský pohár ZRUŠEN!

35. ročník MARATONSTAV ČESKÉHO POHÁRU V BĚHU DO VRCHU 2020 A SVĚTOVÝ POHÁR V BĚHU DO VRCHU V JANSKÝCH LÁZNÍCH pro letošní rok ZRUŠENY!!!!

Pořadatelé těchto akcí z TJ MARATONSTAV ÚPICE jsou velmi zklamáni. Zareagovali na „Vyšší moc“, která postihla celý svět.

Chystali jsme velmi pečlivě jubilejní ročník Poháru v běhu do vrchu. V plánu bylo setkání všech organizátorů s poděkováním za 35 roků práce na organizátorském poli v Hradci Králové na pozvání pana hejtmana Jiřího Štěpána a slavnostní zakončení v Úpici.

V posledních dnech před zahájením soutěže jsme po mnoha dotazech od pořadatelů i závodníků definitivně zrušili letošní Pohár a posunuli tím soutěž do roku 2021. Provedli jsme to po odsouhlasení a rozhodnutí většiny organizátorů vrchařských závodů včetně vedení ČAS a WMRA.

Mnoho let jsme čekali na to, že Česká republika uvidí Světový pohár v běhu do vrchu. Díky krajskému úřadu v Hradci Králové a dalším partnerům jsme zajistili potřebné finance a těšili se na start nejlepších vrchařů planety v Janských Lázních. Přidělení závodu mělo být poděkováním za 35 let vrchařského snažení v ČR. Přípravy již stály mnoho úsilí i financí, ale s pokorou jsme rozhodli letošní závod seriálu Světového poháru v Janských Lázních zrušit a požádat všechny zainteresované o přesun na 15. 8. nebo 22. 8. 2021. Věříme, že i finanční zabezpečení se nám podaří přesunout na příští rok. Kdyby se nám podařilo letošní závod uskutečnit, bylo by to smutné, protože závodníci mají dnes úplně jiné starosti a navíc musíme chránit i jedny z největších lázní v ČR, které budou v té době, a tomu věříme, plné pacientů.

Naším cílem bylo uspořádat tuto vrcholnou akci  aby diváci viděli nejlepší běžce světa v akci a hlavně aby se s nimi na trati mohla „poprat“ široká domácí běžecká veřejnost.

Jako pořadatelé počítáme se závody v Běhu do vrchu Janské Lázně – Černá hora a Běhu Dlouhými Záhony v původních termínech. Věříme, že se na startu sejdeme a budeme se společně těšit na: 35. ročník MARATONSTAV ČESKÉHO POHÁRU V BĚHU DO VRCHU 2021 A SVĚTOVÝ POHÁR V BĚHU DO VRCHU V JANSKÝCH LÁZNÍCH 2021.

Na závěr Vám všem přejeme pevné zdraví a dobrou mysl v této těžké době.

 

Karel Šklíba

Ředitel závodu

Článek byl publikován 07.04.2020, 11:13:55