Firma ISCAREX s.r.o.ISCAREX pohárTermínovka 2024KraličákCestování s Honzou
Hlavní strana
Podporují nás
ISCAREX, s.r.o.ISCARPardubický krajČeský běhBackground

Perná sobota

Změnou trati Běhu na Děvín nám Franta Kolínek vyhrožoval už na dubnovém soustředění. Využili jsme tedy náš ozdravný pobyt v Perné k jejímu důkladnému nastudování. Při závodě jsem pak mohl klidně běžet s čelenkou přes oči... No dobře, kecám, nebýt šipek na zemi, určitě bych zabloudil :)

Tak pojď, nástěnkáři, držím ti tady fleka! vítal mě Zub megafonem. Dnes mám kromě běhání a prodeje bot ještě třetí funkci - moderátor :) vytahoval se. Naším příjezdem se startovní pole rozrostlo téměř o jednu čtvrtinu. Vím, že je Perná dost z ruky, a že loňské vyšší návštěvě pomohlo veteránské mistrovství, ale i tak jsem čekal víc lidí. Nu což, kdo nepřijel, prohloupil. Nádherný závod po Pálavských kopcích v celkem příznivém počasí (po závodě sice trochu sprchlo, ale už jsme byli schovaní pod střechou) s výborným občerstvením a bohatou vinnou tombolou určitě stál za to.

Hlavnímu závodu předcházel závod dětí, kterého se zúčastnili také dva chlapci z Nového Zélandu. V kategorii chlapců zvítězil Petr Streit z místího AK Perná a z děvčat byla nejrychlejší naše Míša Stránská.

Trasa hlavního běhu byla dlouhá 9,1 km s celkovým stoupáním 691 m. Juniorky běžely kratší úsek 4,4 km s převýšením 410 m. Některé části mi vskutku byly povědomé, hlavně to poslední stoupání k vysílači, kde čekal neběžící, fotící pan Šimůnek... Vysílač měl na závodníky zřejmě nějaký neblahý vliv, všichni se po doběhnutí k němu bezvládně hroutili k zemi :) Jako první se k němu přiřítil Zdeněk Hnilo z týmu Noves AK Žďár nad Sázavou, druhý byl náš Martin Pálavský kamzík Vacek a třetí Michal Horáček také z toho slavného Iscarexu Česká Třebová. Lenka Jančaříková z AAC Brno si přiběhla pro ženské prvenství následovaná naší Janou Mannlovou a Mirkou Hanákovou ze Sokola Bučovice. Našim juniorkám, druhé Adéle Stránské (Stránským se pak dárkové koše nemohly vejít do auta, protože Aleš svou kategorii vyhrál) a třetí Báře Jiráskové, vyfoukla první místo kdo jiný než Martina Vévodová, běhající za domácí AK Pernou.

Těsně před startem rozšířil řady našeho týmu Jaroslav Merta, kterého samozřejmě vítáme, a přejeme, aby mu to dál běhalo tak skvěle jako doposud.

A to je vše, přátelé, kluci z Holomóca sice slibovali nějakou hymnu, ale zatím žádná nedorazila, takže snad příště :P

Článek byl publikován 05.06.2007, 10:19:07