Firma ISCAREX s.r.o.ISCAREX pohárTermínovka 2024KraličákCestování s Honzou
Hlavní strana
Podporují nás
ISCAREX, s.r.o.ISCARPardubický krajČeský běhBackground

Železný kohout

V pátek 29. června se v rámci Týdne sportu v České Třebové dvě naše družstva zúčastnila štafety s názvem Železný kohout. V poměrně krátkém, přesto však náročném čtyřboji se utkalo celkem čtrnáct převážně českotřebovských týmů. Iscarex team 1 ve složení Petra Balcarová (kanoe), Milan Kebrle (běh), Jindřich Král (plavání) a Vojtěch Smolák (kolo) se umístil na třetím místě a Iscarex team 2 ve složení Vojtěch Heger (kanoe), Aleš Stránský (běh), Jan Šimůnek (kolo) a Pavla Šimůnková (plavání) dokonce celou soutěž vyhrál!!!

První disciplínou byl běh do sjezdovky. Pořadatelé na Pekláku vytyčili trať cik-cak dlouhou cca 500 m. Nejrychleji ji zvládl vícenásobný veteránský mistr ČR v běhu do vrchu Aleš Stránský.

V cíli běhu již čekali na předání štafety cyklisté. První část jízdy na kole vedla místy vcelku obtížným terénem poblíž sjezdovky a poté kousek po silnici až ke krytému bazénu.

Tam se jako první objevil (i když trochu jinou cestou :) Honza Šimůnek a předal štafetu své manželce, která přes terasu vběhla do bazénu, uplavala 50 m a zase mu štafetu vrátila.

Honza pak s ostatními cyklisty v zádech pokračoval přes park kolem Tesca, přes hlavní silnici k Třebovce a dál Benátkami a parkem na Zámostí až k mostu.

U mostu již byly připraveny kanoe a jejich jednočlenné posádky. Trasu dlouhou zhruba 100 m zdolal jako první Vojta Heger a jeho úkolem bylo ještě doběhnout asi 300 m do cíle na Starém náměstí, což bylo pro zkušeného běžce hračka :).

Ještě upozorňujeme, že označení Iscarex team 1 a 2 bylo čistě rozlišovacího charakteru a nemělo nic společného s očekávaným výkonem. Na žádost vítězného týmu bude však příští rok označení prohozeno :)))

Článek byl publikován 03.07.2007, 10:40:31