Firma ISCAREX s.r.o.ISCAREX pohárTermínovka 2024KraličákCestování s Honzou
Hlavní strana
Podporují nás
ISCAREX, s.r.o.ISCARPardubický krajČeský běhBackground

Na výzvědách v Rakousku

Již nějaký ten pátek připravujeme akci doslova světového formátu. Příští rok, přesně 6. září 2008, propukne v Dolní Moravě, malé obci pod Králickým Sněžníkem, Mistrovství světa veteránů v běhu do vrchu. Abychom nic neponechali náhodě, vypravili jsme se na letošní šampionát do rakouského Bludenzu podívat se jak to dělají jinde.

Vyrazili jsme s malým spožděním již ve čtvrtek dopoledne a pronajatou horskou chatu pak hledali po tmě. Hned druhý den ráno (my ve sklepě měli ješte noc :) jsme vyrazili na průzkum nejbližšího okolí. Chata byla v cca 1500 m nad mořem, okolí se tedy skládalo převážně z hor :). Zdolání dvou skorodvoutisícovek za dopoledne nám stačilo a po obědě přišel čas odebrat se do Bludenzu. Před čtvrtou hodinou odpolední se v kulturním centru v Bludenzu rozpoutala naše masivní prezentace. Zabrali jsme místo hned u vchodu a lehce tak zastiínili za námi umístěné ubytovací infocentrum.

V sobotu dopoledne přišel na řadu lehký výběh na další vrchol, tentokrát již plnohodnotnou dvoutisícovku. K prezentaci jsme se nasáčkovali už ve dvě odpoledne a vydrželi tam až do večera. Ne všichni samozřejmě. Běžecká sekce se vydala na průzkum trati. V neděli dopoledne, ještě těsně před závodem, jsme rozdávali poslední zbytky letáků a brožur.

A pak už hurá na trať. Závodníci závodili, ostatní fandili a fotili, co jim síly stačili. Pěknou a přiměřeně náročnou trať zvládlo více než tisíc běžců z celého světa. Organizátorům se závod povedl, a i když by se drobné pihy na kráse našly, celkově rakušané letošní veteránské mistrovství světa zvládli na jedničku. Češi si kromě dvou zlatých medailí (Blanka Paulů a Jiří Libra) odvezli spoustu dojmů, zážitků a my z Iscarexu hlavně inspiraci na příští rok.

Doufejme, že šampionát v Dolní Moravě se tomu letošnímu v Bludenzu přinejmenším vyrovná!!!

Článek byl publikován 01.10.2007, 11:03:10