Firma ISCAREX s.r.o.ISCAREX pohárTermínovka 2024KraličákCestování s Honzou
Hlavní strana
Podporují nás
ISCAREX, s.r.o.ISCARPardubický krajČeský běhBackground

Pekelný kilometr - kapitola třetí

Sjezdovka rozpálená odpoledním sluníčkem, běžci nažhaveni k překonání svých osobních výkonů, opravdu pekelná atmosféra vládla první červencovou středu na českotřebovské sjezdovce. Peklák team vylepšuje závod od závodu trať, zázemí je perfektní a tak vládla mezi účastníky všeobecná spokojenost. Přijeli noví závodníci, účast se rozrůstá a tak bychom se mohli v podzimním finále dočkat stovky účastníků, což by byl velký úspěch a pořadatelům bych to přál. Opravdu se snaží. Uvidíme, zatím se třebovákům s výjimkou Iscarex teamu běhat do kopce moc nechce a musí zaskakovat především ti přespolní. Kategorie hobby stále zeje prázdnotou.

Traťový rekordman Michal Horáček se již podruhé nemohl zúčastnit (běhá alespoň s výpravkou po peróně) a tak o svůj traťový rekord přišel zásluhou Pavla Hrdiny z Jablonného, který to opravdu hrdinně rozběhl, bojoval celý kopec a dokonce ušetřil síly i do závěrečného souboje s Lukášem Razýmem. No a byl z toho nejlepší čas dne i nový rekord trati 5:09. Pavle, skvělý výkon, i když nahoře v cíli jsi příliš úsměvy nerozdával. Já se ti nedivím, taky si v cíli připadám jak na osmitisícovce. Kyslíku je na sjezdovce nějak málo. I Lukáš zaběhl lepší čas, než byl stávající rekord. Myslím, že by se mohla vypsat prémie, jako kdo to dá pod pět minut, tak něco dostane nebo naopak zaplatí po závodě pivo ostatním. Souhlasíte se mnou? (Jsem jednoznačně pro variantu č. 2 - pozn. Bahen :)

V kategorii mladíků startoval poprvé Standa Krejčí mladší, moc se s tím nepáral a hned to dal pod šest minut. Dosavadní suverén této kategorie Tomáš Buriánek má tak nového a velmi zdatného soupeře.

V dámských kategoriích to tak žhavé jako odpolední slunce nebylo, dá se říci stabilní účast i výkony. Slečny vyhrála Martina Vévodová ze Švábenic (12. července bude Martina reprezentovat ČR na ME v běhu do vrchu v kategorii juniorek) před Adélou Stránskou. Obě děvčata se snažila pokořit hranici 7 minut, zatím neúspěšně, ale je to jen otázka času. Lea Johanidesová v kategorii žen nedokázala vylepšit svůj čas z minulého kola a tak se snad dočkáme zlepšení dámského rekordu příště.

Zajímavý souboj s časem svádějí na poloviční trati naše českotřebovské běžecké naděje Míša Stránská a Vojta Vondra. Zatím bombardují svými časy hranici tři a půl minuty, ale dostat se pod ní se ne a ne podařit. Tak Vojto a Míšo, vzkaz pro vás, kdo to dá první pod 3:30, má u mne velkou čokoládu.

První srpnovou středu se můžeme těšit opět na vzorně připravenou trať, udatné výkony všech závodníků, pivo snad nebude už tolik pěnit a možná…, kdyby to někdo zaběhl pod těch pět minut…, takovej sud piva by nebyl špatnej, co říkáte kluci: Michale, Pavle, Lukáši a vy ostatní. Přece se nenecháte přemlouvat…

Aleš Stránský

Článek byl publikován 03.07.2008, 10:44:09