Firma ISCAREX s.r.o.ISCAREX pohárTermínovka 2024KraličákCestování s Honzou
Hlavní strana
Podporují nás
ISCAREX, s.r.o.ISCARPardubický krajČeský běhBackground

Této dvojici to sluší…

Dvojzávod Výprachtice - Buková Hora a Sázava - Lázek je pro mne vždy vstupem do podzimní sezóny. Letos to přišlo o týden dříve, tradiční první zářijový zářijový víkend musel ustoupit MS veteránů v Dolní Moravě. I když počasí je ještě letní, chladná rána už dávají znát, že podzim se nezadržitelně blíží.

Oba běhy mívají poslední dobou slušnou účast, letos to bylo v obou případech přes 100 závodníků. Oba běhy mají také mnoho společného: délku, profil, který je spíše krosový s prudčím stoupáním na posledním kilometru, trať vedenou pěknou přírodou v podhůří Orlických hor, výbornou organizaci, občerstvení pro závodníky, možnost svozu z cíle, bohatou tombolu, nemalé finanční ceny pro nejlepší ve všech kategoriích, zdarma rozdávané výsledky ihned po závodě a mohl bych dále jmenovat … třeba přátelskou a takřka domácí atmosféru. Opravdu vysoko se vyšplhala úroveň většiny závodů v Iscarex poháru a tyto dva jsou toho jasným důkazem. Myslím, že nám ostatní regiony a jiné poháry mají co závidět.

Vloni slavila 20. výročí Bukovka, letos byl oslavencem Lázek. Absolvoval jsem dost ročníků a mohl jsem sledovat, jak se z těchto skromných pohárových benjamínků s 30 závodníky na startu postupně stala dvojice s početným i velmi kvalitním startovním polem. To je jistě pro pořadatele ta nejlepší odměna. Já bych se chtěl tímto článkem přidat ke gratulantům a poděkovat za všechny spokojené běžce Mirkovi Křenkovi, Martě Chmelíkové a jejich pomocníkům za to, co pro nás vždy na začátek podzimu již 20 let připravují.

Takže Mirku, Marto, děkujeme, díky vám to dvojici Bukovka - Lázek moc sluší.

Aleš Stránský

Článek byl publikován 01.09.2008, 07:55:59