Firma ISCAREX s.r.o.ISCAREX pohárTermínovka 2024KraličákCestování s Honzou
Hlavní strana
Podporují nás
ISCAREX, s.r.o.ISCARPardubický krajČeský běhBackground

Sezona znovu otevřena

Po 18. se běžci postavili na start březnového Choceňského krosu, který byl letos i přeborem Pardubického a Královéhradeckého kraje. Členitá trasa závodu s úseky plnými bahna a ledu dokonale prověřila připravenost běžců po zimní přípravě. Na tratích dlouhých 400 m - 7,8 km si to rozdali závodníci od předškolního věku až po veterány. Počasí se až na drobný deštík po ránu vydařilo, teplota byla okolo 5 stupňů a někteří borci se dokonce postavili na start v trenkách.

S tratí dlouhou 7,8 km si nejlépe poradil Kamil Krunka a doběhl do cíle v zablácených tretrách (bahno na trati opět nezklamalo) v čase 25:42 s luxusním náskokem 55 vteřin na druhého Lukáše Kourka. Utekl mu v průběhu druhého kola, protože ještě na otáčce běželi bok po boku. Pro třetí místo si v tretrách na asfaltové cílové rovince docvakal Vojta Kalina, který věkově patří ještě do kategorie juniorů. V áčku si od nás nejlépe vedl Tomáš Klášterecký, ale ani náhodou nestačil na Aleše Stránského, vítěze kategorie B, a tak prohrál nedávno uzavřenou sázku.

Tome, Tome, začni si chystat rozcvičky na blížící se soustředění Iscarex teamu!

V mužích A jsme měli ještě jednoho závodníka, Honzu Šimůnka, který doběhl na 23. místě. Honza před startem uzavřel daleko odvážnější sázku (ze které budeme mít doufejme i my užitek :)), a to o sud piva. Honza a Luděk Pilgr (doběhl 22.) se vsadili o to, kdo koho nakonec porazí v celkovém hodnocení Iscarex poháru. Tak kluci hodně štěstí :-) . Za zmínku také stojí výkon Bédi Ducháčka, který doběhl šestý v mužích C i po pátečním divadelním představení, kde ztvárnil postavu Chlestakova (nebo že by Chlastakova?) v divadelní hře Revizor a nastoupil i po následné noční oslavě… V barvách Iscarexu také běžel Jan Razým (2.), Ehrig Rudolf (8.) a Jan Šimůnek st. (13.), všichni tři kategorii muži C (50 let a starší).

V ženách, startujících o půl hodiny dříve než muži, zvítězila na trati 3,9 km Táňa Metelková (14:31), které se podařilo utéct druhé Martě Fenclové o 5 s. Třetí místo získala Lea Johanidesová s časem 15:29. Naše holky běžely čtyři. Nejlépe, v ženách A, dopadla Lenka Dušková 3. místo (16:35), 34 vteřin za ní doběhla Adéla Stránská na 5. místě a místo 8. vybojovala Lenka Vytlačilová s časem 18:11. Ještě jednu medaili jsme získali díky Evě Jiráskové, která dokončila závod v čase 18:34 na 3. pozici v ženách B.

V dětských kategoriích se v našem dresu postavil na start Vojta Vondra a na trati dlouhé 550m vybojoval stříbrnou medaili. Míše Stránské se dařilo lépe a ve své kategorii zvítězila s náskokem pohodových 10 vteřin.

Tolik krátká reportáž z Choceňského krosu a na závěr nezbývá než konstatovat:

XIV. ročník Iscarex poháru je otevřen!


redaktorka doktorka Zorka Horká



Výsledky Choceňského krosu s body do Iscarex poháru

Výsledky Choceňského krosu s body do Orlické běžecké ligy mládeže

Aktuální bodový stav Iscarex poháru 2009

Aktuální bodový stav Orlické běžecké ligy mládeže 2009

Fotogalerie Choceňského krosu 2009

Článek byl publikován 08.03.2009, 19:14:10