Firma ISCAREX s.r.o.ISCAREX pohárTermínovka 2024KraličákCestování s Honzou
Hlavní strana
Podporují nás
ISCAREX, s.r.o.ISCARPardubický krajČeský běhBackground

Pomezky jsou hezký

Odjezd na Pomezky byl stanoven na 6:45, což znamená, že jsme odjížděli cca v sedm. Klasika. V autě vládla ospalá nálada. První to zalomil Michal Horáček ve své obvyklé poloze vpravo u okýnka. Jak jsme se blížili ke Krkonoším, Jarda Merta ožil (narodil se nedaleko Rtyně v Podkrkonoší) a začal nám vyprávět, kam chodil do školy, jak v mládí choval ptáky, ryby, čmeláky a různý hmyz :). To nás trochu probralo a posádka vozu začala myslet na závod. S přibývajícími kilometry a ubíhajícím časem se zvyšoval počet koukání se na hodinky.

Nakonec jsme to stihli jen tak tak. Do Horního Maršova jsme dorazili v 9:15, 45 minut před startem. Již v autě jsme si domluvili strategický plán: 1. přihlásit se, 2. rozvěsit reklamy, 3. postavit oblouk. Autobus s věcmi, juniorkami a muži nad 70 let, odjížděl naštěstí až za pět deset, takže jsme nakonec ani neměli moc velkou honičku. Na rozcvičení jsme měli luxusních 10 minut.

A jak dopadl závod? Do cíle 13,6 km dlouhého závodu doběhl první Jan Havlíček v čase 49:27, o téměř 2 a půl minuty později dorazil Petr Pechek. Pro třetí místo si zafinišoval náš Michal Horáček v čase 53:19, a vypadal celkem spokojeně. Toť pořadí mužů nejen absolutně, ale i v kategorii muži A. V ženách opět zvítězila výborná závodnice, veteránka Blanka Paulů (1:08:07), ale na paty jí šlapala Lenka Dušková (1:08:39) z Iscarexu, která opět předvedla moc pěkný výkon. Na třetím místě celkově potom doběhla Denisa Barnetová (1:09:27).

Jindy skvělý veterán (rakváč) Aleš Stránský tentokrát dokulhal (taky bych chtěl takhle kulhat... - pozn. Bahen) v mužích B do cíle až na čtvrtém místě. Při středečním tréninku si totiž ustlal v zatáčce na pilinové dráze a o nějaký kořen si narazil koleno (v pátek večer sice ledoval, ale moc to nepomohlo…). V kategorii muži A v našich barvách závodili ještě Honza Šimůnek, který doběhl na 7 místě v pěkném čase 1:02:55 a Milan Kebrle doběhnuvší na místě 12tém. Další naše závodnice Eva Jirásková dokončila závod na 2. místě. V této kategorii ještě závodila Zdena šimůnková (5) a v ženách D Míla Keprtová obsadila 2. místo.

Své koně jsme měli ještě v kategorii juniorek, kde na 5ti km trati zvítězila Adéla Stránská a o 3 minuty porazila svoji kolegyni z týmu Báru Jiráskovou. Na této kratší trati také bojovali muži nad 70 let. Zvítězil Josef Hlusička. Náš bývalý chovatel ptáků Jarda dokončil závod na pěkném 2. místě.

Z Pomezních boud jsme se nechali svést do prostoru startu autobusem a pak už jsme se vrhli na klobásky a pivka. (Ne, že někdo do komentářů napíšete, že jezdíme na závody jen kvůli těm klobásám :-)). Vyhlášení a tombola proběhly v rychlosti, a tak jsme mohli brzo vyrazit domů, aby Michal stihnul svojí noční směnu na peróně.

Závodu se zůčastnilo zhruba 70 závodníků, což je oproti loňským rokům docela málo. Nejspíš je to tím, že přibylo hodně dalších závodů a konkurence je vysoká. Tuhle sobotu jsem v termínovce napočítala dokonce 14 závodů. Je fajn, že je z čeho vybírat, ale zase se snižují počty účastníků. Nám se tento závod v Krkonoších moc líbil, a tak za rok určitě přijedem zas.

Adéla Stránská

Článek byl publikován 28.04.2009, 08:39:56