Firma ISCAREX s.r.o.ISCAREX pohárTermínovka 2024KraličákCestování s Honzou
Hlavní strana
Podporují nás
ISCAREX, s.r.o.ISCARPardubický krajČeský běhBackground

„ÁČKOVÝ BÉČKA“

Máme za sebou další dvojvrch, sobotní klasiku z Police nad Metují na Hvězdu a nedělní Náchod – Dobrošov. V sobotu jsme vyrazili v příjemných 11 hodin, protože start závodu pro dospělé je v nepříjemných 14.30. V jednu hodinu po poledni se na start postavily děti, včetně našeho nejmladšího člena – Honzíka. Honzík už v autobuse promýšlel taktiku, od začátku že bude makat a nakonec vyhraje. Aspoň někdo v tom měl jasno. Honzík nakonec opravdu makal, no, jako o závod a vybojoval třetí místo. Kouzelné bylo předávání cen nejmenším. Holky si mezi sebou kontrolovaly, co obdržely za ceny, a zda nemá ta vedle něco navíc... :o)) - viz foto.

Na nás o hodinu a půl později čekal náročný běh mezi skalami. Kdo znáte starší, 5ti km trasu, jistě mi dáte za pravdu, že nová trať, i když náročnější, je mnohem hezčí a zajímavější. A kdo vyhrál? No kdo asi... :o). Aleš Stránský dal mlaďákům opět najevo, že rozhodně nepatří do starého železa, a že se od něj mají stále co učit, když cílový finiš zvládl nejrychleji. Za zmínku jistě stojí i výkon teprve desetileté Petry Čerenkové, která v kategorii juniorek na 5km trati nenašla přemožitelku a zvítězila časem 28 minut a 29 vteřin.

Nedělní závod Náchod – Dobrošov byl poznamenaný sobotní oslavou 3. místa poličské atletiky ve 3. kole druhé ligy, která se protáhla do ranních hodin (no jo, Poličské Chlastací Komando - pozn. Bahen :). I když... řidič Honza, ač notně nevyspalý podal výborný výkon a doběhl na pátém místě, se ztrátou 5 minut na Pavla Brýdla, který to s přehledem všem nandal!

V ženách z našeho týmu doběhla nejrychleji Denisa Barnetová. Jako nová členka Iscarex teamu rozhodně nedělá ostudu a vyhrává co může. Já osobně jsem byla spokojená, o pět minut osobák i přes spánkový deficit, paráda...

Po závodě si všichni mohli tradičně pochutnat na vynikajícím kuřátku. Nahoře na Dobrošově jsme měli také možnost zjistit, jaký máme tep, tlak, i to, zda jsme štíhlí či obézní. Informace pro některé závodníky byly překvapivé, např. Jarda Merta zjistil, že je obézní... :o((.

Otázka do diskuze: Líbí se vám nová trasa více nebo byste dali přednost staré trati po silnici? Iscarex tým byl jednoznačně pro trať v terénu, doufáme, že paní pořadatelka, kterou jsme vezli z Dobrošova dolů do Náchoda naše vyjádření prodiskutovala s hlavním pořadatelem, a že letošní trať zůstane zachována. (Honzovo kladné vyjádření k silnici neberme vážně, ještě nebyl při smyslech po sobotě.)

Děkujeme pořadatelům za krásné závody a všechny příznivce běhů do vrchu zveme na tradiční závody Mladkov – Suchý vrch a Česká Třebová – Kozlov.

Pája


Výsledky a fotogalerie Běhu na Hvězdu

Výsledky a fotogalerie běhu Náchod - Dobrošov

Článek byl publikován 15.07.2009, 12:39:36