Firma ISCAREX s.r.o.ISCAREX pohárTermínovka 2024KraličákCestování s Honzou
Hlavní strana
Podporují nás
ISCAREX, s.r.o.ISCARPardubický krajČeský běhBackground

Slunečný víkend v Beskydech

První srpnový víkend čekaly vrchaře dva náročné závody. V sobotu z Mohelnice na Lysou horu a v neděli z Dolní Lomné na Kozubovou a předpověď počasí slibovala ne zrovna optimální podmínky pro běžce. Cestou na Moravu posbíral Iscarex-bus své členy a celkem sedm statečných se vydalo vzhůru k Beskydám. Martin s uspokojením sledoval mraky a všichni jsme doufali, že vydrží i v průběhu závodu.

Závod na Lysou horu vyhrál jeden z našich nejlepších lyžařů Jirka Magál a mezi ženami vyhrála naše Lenka Dušková.

Honza Šimůnek ml. byl spokojen s umístěním, ale jak říkal, čas stál za … Cestou z Lysé hory nás (Mílu) čekal nepříjemný karambol, když jeden z mnoha cyklistů nezvládl řízení. Naštěstí všechno dobře dopadlo. Stejně si ale Míla, kromě pěkného druhého místa, vezla domů i odřená kolena.

Vzhledem k tomu, že ubytování se zajišťovalo na poslední chvíli, zbyla na nás pouze chata Ostrý. Což bylo faaakt vostrý… Po výborné večeři na chatě Kamenitý, kam zvládl po kamenité cestě vyjet náš autobus, nás čekala 6ti km cesta speciálním jeepem. Bylo to skoro jako na dálnici :). Ve tmě jsme sledovali (někteří ze zavazadlového prostoru) červenou turistickou značku. Závěrečný potlesk řidiči tak byl jistě zasloužený. Chata Ostrý nás však překvapila svou pohostinností. Až druhý den se Martin přiznal, proč byl po celou dobu jízdy podezřele zamlklý. Kdyby prý otevřel pusu, mohlo by to špatně dopadnout v podobě znovuobjeveníse večeře….

V nedělním závodě nás mraky tentokrát zklamaly (na obloze ani mráček). Pořadatelé byli nadšení z rekordní účasti 174 běžců. Trať dlouhou 5 km s převýšením 500 m nejrychleji zdolal, jako v loňském roce, Tomáš Blaha a v ženách Irena Šádková.

Tímto bychom chtěli poděkovat pořadatelům za pěkný závodní víkend a za rok opět na Lysé a Kozubové na shledanou.

Iscarex team

Výsledky a fotogalerie Běhu na Lysou horu

Výsledky a fotogalerie Běhu na Kozubovou

Článek byl publikován 03.08.2009, 15:33:03