Firma ISCAREX s.r.o.ISCAREX pohárTermínovka 2024KraličákCestování s Honzou
Hlavní strana
Podporují nás
ISCAREX, s.r.o.ISCARPardubický krajČeský běhBackground

Zoubek vítězem Českého poháru v běhu do vrchu!

Závodem Malá cena Špindlerova Mlýna, který se konal v sobotu 11. října, skončil letošní ročník Českého poháru v běhu do vrchu. Je na čase rekapitulovat. Podívejme se tedy, kdo obsadil přední pozice v jednotlivých kategoriích.

V kategorii Muži A od začátku nebylo pochyb, Zdenda Zoubek šel suverénně na vítězství a mezi ním a Jirkou Žákem zeje šedesátibodová díra. K Martinu Vackovi na třetím místě vede jen o něco menší čtyřicetibodový otvor :).
Zato ve čtyřicátnících se sváděly urputné boje mezi Frantou Kolínkem, Čendou Filingrem a Alešem Stránským. Nakonec rozhodla Frantova vyrovnaná celoroční forma.
V padesátnících nedal Franta Pechek nikomu šanci a zajistil si prvenství dlouho dopředu. Na Jirku Javůrka a Vaška Šíra zbylo druhé a třetí místo.
Podobně tomu bylo i v kategorii šedesátníků. Götz Biemann vyhrál kam přijel. Druhý skončil Franta Marek, třetí Ludvík Šteinc.
Také Jan Buchar jako sedmdesátník zvítězil s plným počtem bodů, druhý František Bém a třetí František Tomášek se oba zúčastnili plného počtu bodovaných závodů.
V juniorech doplatili oba Martinové Zapalač a Moravec na to, že neměli všechna áčka a o první místo je tak připravil Pavel Holec.
Dáša Kynčlová si ve své kategorii se soupeřkami poradila celkem snadno. Lucka Navrátilová a Verča Hofmanová ji ze druhé a třetí pozice sledují s třicetibodovým odstupem.
Blanka Paulů a Dáša Kubrová předvedly celkem vyrovnaný souboj, z poměrně těsného vítězství o tři body se nakonec může radovat Blanka.
Ještě napínavější to bylo v kategorii padesátnic, kde si ani bod nedarovaly Eva Novotná s Mílou Keprtovou. Zvítězila nakonec Eva se stejně těsným tříbodovým náskokem.
V kategorii juniorek se letos Lence Vytlačilové postavila Jana Pechková a nutno říci, že kdyby Jana zvládla ještě aspoň jedno áčko, musela by se Lenka spokojit s druhým místem. Nestalo se a na druhém místě je tedy Jana. Lenka to však příští rok mezi ženami nebude mít jednoduché...

Kompletní výsledky Českého poháru v běhu do vrchu 2003 naleznete zde.

Článek byl publikován 13.10.2003, 17:40:23