Firma ISCAREX s.r.o.ISCAREX pohárTermínovka 2024KraličákCestování s Honzou
Hlavní strana
Podporují nás
ISCAREX, s.r.o.ISCARPardubický krajČeský běhBackground

XVI. výroční členská schůze ČTBK ISCAREX

Členové Českotřebovského běžeckého klubu se sešli na tradiční výroční členské schůzi 11. března 2010 tentokrát v Lanškrouně. Lanškroun nebyl zvolen náhodou. Vždyť 12 členů byť českotřebovského klubu je právě z Lanškrouna.

Členská schůze měla tradiční průběh. V oficiální části nejdříve předseda klubu Aleš Stránský přednesl hodnocení loňské sezóny. Ocenil úspěchy nejlepších závodníků mezi které patřili: Michaela Stránská a Vojtěch Vondra v mládežnických kategoriích, Adéla Stránská, Michal Horáček, Miloslava Keprtová, Eva Jirásková, Martin Vacek, Aleš Stránský, Rudolf Ehrig a Jaroslav Merta v kategoriích dospělých a veteránů. Ti všichni dokázali zvítězit ve svých kategoriích v celkovém hodnocení Českého poháru v běhu do vrchu, Iscarex cupu nebo získat medaili na mistrovství České republiky. Předseda připomenul také bohatou pořadatelskou činnost klubu a vyzdvihl vysokou pořadatelskou i sportovní úroveň uspořádaných závodů. O oblíbenosti běžeckých akcí pořádaných českotřebovským klubem svědčí nemalé počty účastníků. Běhu Javorkou se např. loni zúčastnilo 311 závodníků, běhu Dolní Morava - Králický Sněžník 294 závodníků. Hodnocení uspořádaných akcí bylo doplněno promítáním videozáznamů.

V letošním roce plánuje běžecký klub ve spolupráci s firmou ISCAREX a dalšími partnery uspořádat opět všechny tradiční běhy:

2. 5. Běh Javorkou (16. ročník)
18. 7. Běh na Kozlovský kopec (19. ročník)
21. 8. Běh Dolní Morava - Králický Sněžník (11. ročník, kvalifikace na mistrovství světa v běhu do vrchu, ČTBK je spolupořadatel s firmou ISCAREX)
11. 12. Vánoční běh okolo Zlatého Pásku - Němčice (2. ročník, ČTBK je spolupořadatel s OÚ Němčice)
Pekelný kilometr (3. ročník, ČTBK je spolupořadatel s firmou Eko-Bi) v termínech 7. 4., 5. 5., 2. 6., 7. 7., 28. 8. - finále

Klub má na letošní rok naplánovaný vyrovnaný rozpočet, který je díky nepříznivé ekonomické situaci skromnější než v minulých letech. Pořadatelské aktivity může vykonávat díky podpoře firmy ISCAREX, dalších partnerů a také Města Česká Třebová. Důležitým zdrojem financí pro klub jsou dotace a granty. Náklady na sportovní činnost si členové klubu hradí v plné míře.

V neformální části, kromě zhlédnutí videozáznamů z minulé sezóny zazněl i zajímavý příspěvek Míly Keprtové, která hovořila o svých zážitcích z World Master Games v Sydney, kde získala dvě bronzové medaile.

Atletická běžecká sezóna 2010 tedy začíná. Tak ať to běží!

Aleš Stránský

Článek byl publikován 18.03.2010, 08:08:20