Firma ISCAREX s.r.o.ISCAREX pohárTermínovka 2024KraličákCestování s Honzou
Hlavní strana
Podporují nás
ISCAREX, s.r.o.ISCARPardubický krajČeský běhBackground

Míša přivezla z Temelína stříbrnou medaili

Celkem 7 běžců z teamu Iscarex se zúčastnilo Mistrovství České republiky v krosu, které se konalo v zámeckém parku v těsném sousedství jaderné elektrárny. Tratě zde byly členité, střídaly se parkové cesty s měkkými a mnohdy i blátivými travnatými úseky. Ne všem tato trať seděla, ale nám, co celou zimu běháme v zimních českotřebovských podmínkách a v kopcích, vyhovovala. Na mistrovství jsme se neztratili, byť patříme svými tréninkovými možnostmi mezi čisté amatéry a zvlášť zimní příprava je díky sněhu složitá.

Největšího úspěchu dosáhla Míša Stránská, která po loňské překvapivé bronzové medaili už letos patřila podle atletických odborníků k papírovým favoritkám. Tentokrát si v kategorii mladších žákyň vybojovala medaili stříbrnou, když ještě cca 300m před cílem vedla s mírným náskokem nad skupinou více než 30 svých soupeřek. V závěrečném finiši však měla více sil drobná dívka s exotickou krví po otci Carmen Idris Beshirová. Pro Míšu je druhé místo velkým úspěchem a motivací do dalšího tréninku. Budeme doufat, že do třetice všeho dobrého přiveze příští rok ze šampionátu zlato.


Michaela Stránská v souboji s Carmen Beshirovou

V juniorkách na 3,6 km obsadila 11. místo Adéla Stránská. Oproti loňsku si dobře rozvrhla síly a v druhé polovině závodu ještě předběhla několik soupeřek. Velmi pěkný výkon a dobrý start do sezóny.


Adéla Stránská

Jednu zástupkyni jsme měli i v kategorii žen a to Lenku Duškovou, která na trati 6 km obsadila 16. místo. Více se ani nečekalo. Je škoda, že pro zranění nemohla startovat Hanka Jirásková, která absolvovala velmi tvrdou zimní přípravu, a my se těšili na to, co nám ukáže.


Lenka Dušková

Muži - mílaři běželi trať 3,6 km a zde nás reprezentoval klubový básník Tomáš Klášterecký. S borci převážně trénujících v zimě v halách a mnohdy i v teplých krajinách si to rozdával srdnatě, ale v druhém okruhu již bylo vidět, že Tomáš trochu přepálil tempo a jeho výkon stačil jen na 32. místo.


Tomáš Klášterecký

V kategorii mužů - vytrvalců na trati 10 km jsme měli hned tři zástupce. Leader týmu Michal Horáček potvrdil svojí skvělou výkonnost a obsadil 10. místo. Tento skromný běžec, povoláním výpravčí, běžel rovnocennou partii se závodníky, kteří se běhání věnují převážně na plný úvazek. Aleš Stránský, v nepopulární roli nejstaršího účastníka mistrovství, doběhl na 19. místě a Honza Šimůnek ml., po nedávno prodělané viróze skončil 22. Honza v současné době trénuje poctivě a systematicky a je jen otázka času, kdy se výrazněji posune na přední místa výsledkových listin.


Michal Horáček


Aleš Stránský


Jan Šimůnek

Tolik stručně k naší účasti na MČR v krosu. O atmosféře a průběhu vypovídají také fotky, kterých jsme přivezli téměř tisícovku. Pořadatelé připravili pěkný závod v zajímavém prostředí temelínského parku, který jsme si my i dalších více než 400 běžců z celé republiky pěkně užili.


Iscarex team v Temelíně

Aleš Stránský

Výsledky a fotogalerie ze závodu

Článek byl publikován 22.03.2010, 14:44:32