Firma ISCAREX s.r.o.ISCAREX pohárTermínovka 2024KraličákCestování s Honzou
Hlavní strana
Podporují nás
ISCAREX, s.r.o.ISCARPardubický krajČeský běhBackground

Známe vítěze i vítězky vrchařského poháru

Sobotním závodem ve Špindlerově Mlýně bylo stanoveno definitivní pořadí ve všech kategoriích MARATONSTAV Českého poháru v běhu do vrchu 2010. Pojďme se na ně podívat...

V kategorii Junioři si jak vítěz Michal Žák, tak druhý v pořadí Jan Titěra zopakovali své loňské umístění. Na třetí pozici vystřídal Jakuba Marshalla Matěj Trávníček.



V kategorii Muži A zvítězil již potřetí v řadě Michal Horáček. Druhé místo obsadil Jiří Žák a třetí Tomáš Blaha.



V kategorii Muži B se z loňského třetího místa probojoval na první pozici Petr Ulich. Druhý je Rostislav Petráš a třetí Bořek Jančík.



V kategorii Muži C zvítězil čerstvý padesátník Aleš Stránský a odsunul tak na druhé místo loňského vítěze Františka Kolínka. Bronz získal další nováček v této kategorii Jiří Zátopek.



V kategorii Muži D potvrdil letošním vítězstvím svou formu trojnásobný veteránský mistr světa v běhu do vrchu Oldřich Šmída. Vrchařští matadoři Jiří Javůrek a Václav Šír museli vzít za vděk druhým respektive třetím místem.



V kategorii Muži E byl nucen loňský vítěz Jaroslav Merta sklonit hlavu před Jaroslavem Janečkem. Třetí místo obhájil Václav Brádle.



V kategorii Juniorky loni třetí, letos vybojovala první místo Adéla Stránská. Druhou příčku si udržela Gabriela Weissová a na třetí se vyhoupla nová štika v rybníce, teprve třináctiletá Michaela Stránská.



V kategorii Ženy A se z loňského desátého místa probojovala až do čela Jana Pechková. Stříbro obhájila Helena Poborská a o tři místa si polepšila letos třetí Eva Kollertová.



V kategorii Ženy B zvítězila loni až jedenáctá Jana Matalová. Z třetího na druhé se posunula Táňa Metelková, která si vyměnila místo s Denisou Barnetovou.



V kategorii Ženy C obhájila své loňské prvenství Eva Jirásková. Ani na druhé pozici se nic neměnilo, obsadila ji opět Miloslava Vraštilová. Třetí místo vybojovala loni osmá Irena Procházková.



V kategorii Ženy D nebylo o vítězce pochyb, Blanka Paulů bez problémů obhájila loňské vítězství. Ze třetí na druhou pozici si polepšila Miloslava Keprtová, když si vyměnila místo s Hanou Kašovou.



A dostáváme se k novince vrchařského poháru, k absolutnímu pořadí.

V absolutní kategorii mužů zvítězil Michal Horáček před Jiřím Žákem a Tomášem Blahou. Pařadí je tedy shodné s kategorií Muži A.

V absolutní kategorii žen zvítězila Helena Poborská před Janou Pechkovou a Blankou Paulů. Tady už je změna. Opomineme-li 'anomálii' Blanky Paulů, je zajímavé, že si první dvě běžkyně z kategorie Ženy A v absolutní kategorii vyměnily místa...

A to je vše přátelé, pro kompletní výsledky poháru, statistiku, fotogalerii a další zajímavosti klikněte sem.

Článek byl publikován 25.10.2010, 07:29:21