Firma ISCAREX s.r.o.ISCAREX pohárTermínovka 2024KraličákCestování s Honzou
Hlavní strana
Podporují nás
ISCAREX, s.r.o.ISCARPardubický krajČeský běhBackground

Známe vítěze MARATONSTAV Českého poháru v běhu do vrchu 2011

Poslední bodovaný závod letošních vrchů, Malá cena Špindlerova Mlýna, je za námi, podívejme se tedy, jak vypadá konečné pořadí. Vítězi absolutních kategorií se stali Táňa Metelková a Michal Horáček. Ani jeden z nich však neměl své vítězství jisté...

Oba museli do Špindlu přijet, jinak by první místa obsadili Jana Pechková a Jiří Žák. Michal obhájil loňský titul, Táně minulý rok chyběly 2 závody a musela se spokojit až se 4. příčkou.

Zajímavé je, že se Táně ani letos nepodařilo zvítězit ve své věkové kategorii Ženy B. Porazila ji letos ve skvělé formě běhající Anna Krátká. V Mužích A i B si Michal i Jirka své pozice celkem v pohodě pohlídali, Jana Pechková obhájila loňské vítězství v kategorii Ženy A.

Ani Aleš Stránský neměl s obhajobou prvního místa v kategorii Muži C žádný problém, stejně tak Radka Ottová po přestupu mezi Ženy C zvítězila s přehledem.

Loňský fenomén kategorie Muži D Olda Šmída letos absolvoval jen 5 závodů a přenechal tak první pozici Jiřímu Javůrkovi. O další překvapení se postarala Šárka Pechková, když v kategorii Ženy D sesadila z trůnu dlouhá léta kralující Blanku Paulů. A v kategorii těch nejzkušenějších, Muži E, zvítězil Ludvík Šteinc, který loňské vrchy úplně vynechal.

A nejmladší borci nakonec :) Teprve čtrnáctileté Michaele Stránské stačilo vyhrát 7 závodů a zajistila si tím 1. místo v kategorii Juniorky. O vítězství v kategorii Juniorů byla větší rvačka, nejlépe z ní nakonec vyvázl Filip Záveský a svůj debut ve vrchařském poháru oslavil nejen účastí na Mistrovství světa, ale také ziskem vrchařského poháru.

Konečné pořadí MARATONSTAV Českého poháru v běhu do vrchu 2011

Článek byl publikován 24.10.2011, 11:08:53