Firma ISCAREX s.r.o.ISCAREX pohárTermínovka 2024KraličákCestování s Honzou
Hlavní strana
Podporují nás
ISCAREX, s.r.o.ISCARPardubický krajČeský běhBackground

Známe vítěze SAUCONY Českého poháru v běhu do vrchu 2012

Poslední bodovaný závod letošního vrchařského poháru je za námi, můžeme tedy už nyní říct, kdo se 10. listopadu v Úpici postaví na stupně vítězů.

Ženy mají přednost, ty dříve narozené obzvlášť, začneme proto kategorií Ženy D. Zde, myslím, nebylo pochyb o tom, že by se vítězkou stal někdo jiný než Blanka Paulů, a přestože jí byla druhá v pořadí Šárka Pechková důstojnou soupeřkou, Blanka si své prvenství v pohodě pohlídala a třetí místo v absolutním pořadí žen jí uniklo o pouhé 2 body!!

Podobná situace nastala i v kategorii Ženy C. Radka Ottová nezaostala o mnoho bodů, ale na Janu Matyášovou to nestačilo. Obě se umístily v první desítce absolutního ženského žebříčku.

Táňa Metelková, první místo v kategorii Ženy B i v absolutním pořadí žen. Co dodat? S tím snad každý počítal...

V kategorii Ženy A nastala zajímavá situace, když se na první pozici umístila Lenka Dušková, kterou však druhá v pořadí, Jana Pechková, v absolutním pořadí žen porazila.

Prvenství v kategorii Juniorky se stalo snadnou kořistí Hany Klampflové, když zvítězila s více než stobodovým náskokem.

Ani v kategorii Muži E se žádný lítý boj o první místo nekonal. Zvítězil František Marek se slušným náskokem před druhým Jaroslavem Mertou.

Velmi podobný bodový rozestup se objevil tadé v kategorii Muži D. První místo obsadil Zdeněk Rus, druhé František Tempír.

Aleš Stránský nedal svým soupeřům šanci. V kategorii Muži C s přehledem zvítězil a v absolutním pořadí mužů obsadil čtvrté místo.

V kategorii Muži B do poslední chvíle nebylo o vítězi jasno. O jediný bod nakonec vyhrál Petr Ulich a Martin Vacek se musí spokojit s druhým místem. Martina může těšit alespoň lepší umístění v absolutním pořadí mužů.

V nejsledovanější kategorii Muži A se také rozhodovalo o vítězi až ve Špindlu. Tomáši Blahovi však poslední bodovaný závod poháru vůbec nevyšel, a tak se z prvního místa, již popáté v řadě, může radovat Michal Horáček!

V kategorii Junioři se 12 závodů zúčastnili pouze 2 závodníci. Více bodů nasbíral Michal Bechný a zvítězil před druhým v pořadí Janem Pavlem.

A to je vše, přátelé, více se určitě dozvíte od Karla Šklíby na slavnostním vyhlášení vítězů v Úpici.

Článek byl publikován 22.10.2012, 07:50:40