Firma ISCAREX s.r.o.ISCAREX pohárTermínovka 2024KraličákCestování s Honzou
Hlavní strana
Podporují nás
ISCAREX, s.r.o.ISCARPardubický krajČeský běhBackground

2HRADY startují již zítra

O půlnoci se uzavřela on-line prezentace, přihlásit se však samozřejmě můžete ještě v den závodu do 9:30. Přihlášky předem využilo 80 běžců, loni se však většina prezentovala až na místě.
V kategorii žen bude chybět obhájkyně vítězství Zuzana Staňková z LSK Lomnice, která je bohužel nemocná. Neuvidíme tak její souboj s Táňou Metelkovou, která naopak ve startovní listině nechybí. Na předních pozicích se bude určitě pohybovat i desátá juniorka z nedávného MS v Polsku Míša Stránská z ISCAREXu. Svojí formu přijede vyzkoušet i olympionička Eva Skalníková. Mezi ženy jsou přihlášeny i Tunde Szabo z Maďarska a Christine Chepkemei z Keni. Ta je však i ve startovce nedělních Běchovic, tak uvidíme, zda se objeví na startu.

Přihlášky mužů slibují zajímavou podívanou. Chybět nebudou první tři běžci loňského pořadí, Jan Havlíček, Martin Berka a Jirka Čivrný. Běchovice vynechá a na startu se objeví Ondra Fejfar, vítěz běhu na Žalý z minulého týdne. Uvidíme i další skvělé vrchaře, Jirku Magála, Pavla Brýdla, Romana Skalského či vedoucího muže celého Českého poháru v bězích do vrchu, Tomáše Blahu. I v mužích se ve startovce objevili dva Keňští borci, Kiprono Lagat (rovněž figuruje mezi přihlášenými na Běchovice) a neznámý Kiprop Maiyo.

Objednávka počasí se podařila, sice na poslední chvíli, ale mělo by být pro běh ideální. Nezapomeňte sebou vzít děti, školou povinné, i ty mladší. Ani oni se u nás rozhodně nebudou nudit.

Za pořadatele srdečně zveme všechny běžce zítra do Bradlecké Lhoty.

Jaroslav Hercík

Článek byl publikován 27.09.2013, 14:46:17