Firma ISCAREX s.r.o.ISCAREX pohárTermínovka 2024KraličákCestování s Honzou
Hlavní strana
Podporují nás
ISCAREX, s.r.o.ISCARPardubický krajČeský běhBackground

I třetí horská výzva úspěšná

Předposlední díl seriálu Rockpoint-Horská výzva se odehrál v Krušných horách. Místem startu a cíle byl tentokrát Boží Dar...

Atmosféra na startu byla překvapivě uvolněná a ještě řádnou chvíli po výstřelu se, v již běžícím poli, dokončovaly načaté rozhovory. V oficiálním autě závodu, které veze kameramany a fotografy tentokrát chybělo zastoupení české televize. Její zástupce sice v prostoru závodu byl, ale náš start nestihl. Zrovna tak nestihl doběh do cíle prvních dvojic kategorie Half. :)

Úvodních 15 kilometrů mělo velice přátelský a jen mírně zvlněný profil. Tempo jsme v tomto úseku udávali já s taťkou a nijak jsme na to netlačili. I proto za námi byla velice početná skupina, ve které nějakou dobu figurovala i Marcela s Lindou a přesto, že jsme tomuto dámskému týmu Iscarex/Salomon nakonec utekli, krátce po první občerstvovačce jsme se s nimi potkali znovu.

Nějaký vtipálek totiž přeznačil pár fáborků a způsobil, že si celé čelo závodu přidalo navíc 2 kilometry. Po 15 kilácích se tedy začínalo v podstatě od nuly. Stoupání po sjezdovce na Plešivec, ani následné druhé stoupání nad Jáchymov zrno od plev neoddělily a v čele nadále zůstávalo 6 týmů.

Rozhodující bylo závěrečné stoupání na Klínovec, které na 6 kilometrech slibovalo převýšení přes 600 metrů a zdálo se, že my budeme tahat za kratší konec.

Už na začátku kopce jsme měli drobnou ztrátu a ta se stále navyšovala. S heroickým vypětím všech sil a díky přepálení tempa našich soupeřů, jsme dokázali ve druhé polovině kopce manko smazat a ještě si vytvořit drobný náskok, který jsme v závěrečném seběhu do Božího Daru pouze navyšovali. Na naše vítězství by ale ještě v Jáchymově vsadil jen málokdo.

Dámský tým podal suverénní a soustředěný výkon a vítězství si bez větších problémů pohlídal.

V neděli jsme si dali výklus na Fichtelberg a cestu domů zpestřili zastávkou v Karlových Varech.

1. místo, čas- 3:47:20, Marcela Mikulecká, Linda Beniačová - tým Iscarex/Salomon

1. místo, čas- 3:19:01, Tomáš Buriánek, Roman Buriánek- tým S čerty nejsou žerty

Výsledky závodu:

http://www.horskavyzva.cz/aktualita/vysledky-online-bez-cipu/122/

Fotogalerie:

http://www.horskavyzva.cz/fotogalerie/

Článek na webu horské výzvy:

http://www.horskavyzva.cz/aktualita/causidis-s-blablou-ovladli-krusne-hory/123/

Článek byl publikován 18.06.2014, 08:10:42