Firma ISCAREX s.r.o.ISCAREX pohárTermínovka 2024KraličákCestování s Honzou
Hlavní strana
Podporují nás
ISCAREX, s.r.o.ISCARPardubický krajČeský běhBackground

Míša - juniorská královna běhů

Míša letos získala již 4 zlaté medaile na MČR. Po titulech v přespolním běhu, 10 000 m na dráze a v běhu do vrchu (vše v juniorských kategoriích), vybojovala v Hodoníně čtvrtou zlatou medaili v běhu na 5 000 m na MČR do 22 let. A to má doma ještě stříbro z juniorské trojky na dráze a především z ME v běhu do vrchu.

V Hodoníně se běželo odpoledne a bylo velké vedro. Už rozcvičování bylo náročné. Děvčata měla naštěstí k dispozici občerstvovací stanici s vodou a houbičkami a tak se mohla při závodě v každém kole osvěžit. Znamenalo to ale odbočit až do třetí dráhy, vracet se zpět a neztrácet tempo, které odvážně rozběhla Terezka Korvasová. Ta si během závodu vypracovala náskok cca 50m a vypadalo to, že o vítězce je rozhodnuto. Ve druhé skupině běžela od druhého kilometru už jen Moira Stewartová, Tereza Laidová a Míša. Dvě kola před cílem šla Míša na čelo této skupiny, zrychlila tempo a během půl kola Terezu doběhla. Holky zrychlené tempo neakceptovaly a tak si Míša poslední kolo už pouze hlídala lehký odstup soupeřek a celkem jednoznačně si doběhla pro vítězství v čase 17:23,98. Na druhém a třetím místě s odstupem pěti sekund skončily po vyrovnaném souboji v cílové rovince Moira Stewartová a Tereza Laidová. Na Terku Korvasovou bohužel zbyly nepopulární brambory, přestože to byla právě ona, která tzv. udělala závod.

Míša se nyní připravuje na MS v běhu do vrchu, které se poběží 19. září ve Walesu. Po návratu se pokusí ještě o pátý domácí titul, tentokrát na silniční trati Běchovice - Praha. Také budeme doufat v to, že by mohla být Českým atletickým svazem nominována na ME v krosu, které je v polovině prosince ve Francii. Míša má za sebou velmi úspěšnou sezónu a už nic se nezmění na tom, že je pro rok 2015 nekorunovanou českou juniorskou královnou v bězích na středních a dlouhých tratích.

Aleš Stránský


Výsledky

Kompletní výsledky MČR do 22 let v Hodoníně


Článek byl publikován 04.09.2015, 07:35:36