Firma ISCAREX s.r.o.ISCAREX pohárTermínovka 2024KraličákCestování s Honzou
Hlavní strana
Podporují nás
ISCAREX, s.r.o.ISCARPardubický krajČeský běhBackground

MARATONSTAV ČESKÝ POHÁR DO VRCHU 2016 skončil

Závěrečným závodem každoročně ve Špindlerově Mlýně byl ukončen letošní MARATOSNTAV ČESKÝ POHÁR V BĚHU DO VRCHU. Takovýto kolos by se neobešel bez dlouholeté podpory sponzorů. Žije díky sponzorům ČAS, MARATONSTAV a.s., ČSSD, Pivovar Krakonoš Trutnov a Iscarex Česká Třebová.

Letošní ročník se celkově opět vydařil. Přes ohromný nárůst horských běhů a závodů vůbec se letošního Poháru zúčastnilo 3824 závodníků, což je průměr na jeden závod 98. Myslíme si, že je to velice solidní výsledek, protože běhy do vrchu jsou náročnou atletickou disciplínou a i když si lidé jedou závod užít, musí pořádně makat. Sledujeme nárůst závodů i horských běhů, které jsou velmi oblíbené ale stále více se podobají turistickým pochodům 80. let.

Z řad účastníků našeho seriálu byla vybrána reprezentace pro všechny vrcholné akce světové i Evropské. Kdo sledujete výsledky, víte, že opět se Česká republika neztratila a přivezla ze všech vrcholných akcí nádherná umístění i medaile. Velice dobře bylo hodnoceno mistrovství světa mladých v Janských Lázních, kde jsme také získali nejcennější medaili.

Věříme, že se nenecháte odradit od pořádání Vašeho závodu jen proto, že nemáte takovou účast jako gigantické akce, které jsou dnes v módě.

Letos byly zrušeny 3 závody, bohužel z oblasti S, bohužel se nedá nic dělat, v případě, že se v místech situace změní, budeme jenom rádi, když se tyto oblíbené závody opět vrátí, když ne, budeme muset upravit bodování v jednotlivých skupinách, včetně zařazení Vašeho závodu do skupiny. O tom bude právě naše schůzka 12.11.16 v Úpici.

Celkové výsledky jsou na www.iscarex.cz. Když se na ně podíváte, vidíte mezi oceněnými i reprezentanty, kteří získali medaile na vrcholných akcích.

Kvalifikace i mistrovské závody jsou plně v kompetenci ČASu a musíme se termínově přizpůsobit. Ponechali jsme si pouze rozhodování o MČRvet. Příští mistrovství bude v Čechách. Termínovku máme bohužel opět narušenou změnami termínů MS, kterým musíme přizpůsobit kvalifikace. Budeme držet zásadu, že dva závody v jeden den se nebudou pořádat, protože dochází k znehodnocení soutěže. Zatím jsme zaznamenali jednu kolizi a to je 2.9.17 Strážné - Dolní Dobrouč s MSvet v Dubnici nad Váhom. Protože MSvet. má jiné bodování než Pohár, nebude příští rok Dubnica zařazena do Poháru ale uděláme vše proto, aby se zúčastnilo co nejvíce Čechů a navíc se budeme snažit pomoci při skládání družstev pro tento závod. Proto je škoda, že k této kolizi dochází.

Největší připomínku, a to dost zásadní má Honza Šimůnek. Musel vás (nechceme vás jmenovat, ale bylo vás více) uhánět o výsledky a je to dost nepříjemné, protože jeho zase uhánějí nedočkaví běžci o pořadí atd. Toto je asi největší slabina, proto na to myslete.

Udělejte, prosím, vše pro reklamu vašich závodů a kromě termínovky, kterou zase vytiskneme a budeme distribuovat, nahlaste, prosím, vaše závody do všech termínovek, které Vás osloví. Stále málo Vás ještě využívá ke svým upoutávkám a zprávám včetně zasílání výsledků www.ceskybeh.cz, kde všechny služby provádí ČAS zcela bezplatně a tento portál je čím dál víc navštěvovaný, současně se připravuje i další vydání termínovky tištěné, ve které jste letos někteří chyběli. Oficiální stránky vrchařů budou stále díky panu Šimůnkovi www.iscarex.cz. Jsou za ty roky zaběhlé a byla by škoda, kdyby se to změnilo. Současně bude nový sponzor zvažovat, jakou cestou půjde jeho reklama. Další běžecké portály, které jsou, myslíme si, nejužívanější jsou bezvabeh.cz, behej.com. Behej.com bude opět vydávat také tištěnou termínovku, je to sice placené ale není to suma, která by Vás položila a určitě Vám zajistí pár běžců navíc.

Je jasné, že čím víc se budete snažit o reklamu, tím více lidí přibude.

Nestyďte se oslovit senátory, poslance nebo hejtmany za ČSSD ve svých bydlištích, všichni vědí, že platí spolupráce s Pohárem do vrchu a měli by Vám být nápomocni jak se získáváním nějakých peněz, tak cen. Je jen na zvážení, jestli to chcete využít nebo ne.

Oficiální článek o Poháru, který připravujeme do tisku Vám zašleme později. Věříme, že v letošním roce přijedete ve větším počtu na zakončení poháru, že si najdete čas a zůstanete i na tanečním parketu po skončení a hlavně, že si připravíte diskusi a připomínky k dalším ročníkům. Udělali jsme změnu v pořadí časů 12.11.16, takže schůze začíná ve 13:00hod, tak aby jste mohli opravdu zůstat na slavnostní zakončení.

Pokud přijedete v pátek před zakončením, uděláme posezení s Krakonošem v některé z Úpických hospůdek.

Na setkání s Vámi se těší Renata a Karel


Pozvánka na vyhodnocení vrchařského poháru

Článek byl publikován 01.11.2016, 14:13:28