Firma ISCAREX s.r.o.ISCAREX pohárTermínovka 2024KraličákCestování s Honzou
Hlavní strana
Podporují nás
ISCAREX, s.r.o.ISCARPardubický krajČeský běhBackground

Iscarex cup - vyhodnocení se konalo v kulturním domě v Němčicích

Kulturní dům v Němčicích byl v sobotu 16. prosince plný sportovců z širokého východočeského regionu, celé okolí bylo zaplněno parkujícími automobily. V dopoledních hodinách se zde konal závěrečný Vánoční běh okolo Zlatého pásku, kterého se zúčastnilo 125 sportovců.

Potom od 13 hodin proběhlo slavnostní předání cen nejlepším z dopoledního běhu a také vyhodnocení Iscarex poháru 2017. Součástí byl také kulturní program, na kterém se podílely děti z Němčic, ale také Taneční škola Česká Třebová. K prezentaci své obce využila také tuto událost Obec Němčice. Využila toho, že sem přijelo několik desítek závodníků z širokého okolí a to, že obec patřila společně se společností Iscarex k hlavním sponzorům závěrečného závodu. Výsledky posledního závodu se již do letošního ročníku nezapočítávaly ceny pro nejlepší dospělé byly řešeny finančními odměnami. Výsledky posledního závodu jsou ovšem stejně vzorně zpracovány na webových stránkách Iscarexu a najdete je ZDE.

Pro vyhodnocení poháru připravili pořadatelé plný stůl pohárů. Tradičně je připravoval českotřebovský keramik, výtvarník, fotograf a hudebník a tramp Ladislav Šich, letos je jejich autorem jeho syn Jakub, jablko nepadlo daleko od stromu. Celý program vzorně moderoval Petr Svoboda, během let, kdy spolupracuje s Iscarex týmem se vypracoval skutečně na vynikajícího znalce v oblasti běhu mimo dráhu, zná jednotlivé závodníky i jejich zázemí.

Iscarex tým by namohl pořádat svůj seriál závodů bez rozhodčích a časoměřičů, proto bylo součástí slavnosti v Němčicích také ocenění tří dvojic, které se právě na této důležioté práci podílejí: manželů Voleských, Dvořáčkových a Čechalových.

Součástí vyhodnocení bylo krátké shrnutí sportovního dění na tratích vypsaných závodů v roce 2017. Byla to ukázka toho, co všechno lze vyčíst z výsledkových listin a dobře to zhodnotit. Tak třeba v kategoriích mládeže startovalo v Iscarex poháru v roce 2017 1063 závodníků. Většina z nich ovšem startovala pouze v jednom závodě, těch kteří se zúčastnili všech vypsaných 24 závodů bylo méně, dali se spočítat na desítky.

Mezi úspěšnými závodníky v kategoriích mládeže byly zvláště ceněny výsledky Třebovačky Sáry Serbouskové (na fotografii), která vyhrála svou kategorii Iscarex cupu mládeže každý rok od roku 2013, závodí od roku 2011. Letos navíc zazářila i v listopadu v Dlouhoňovicích na mistrovství ČR v krosu, kde mezi 97 závodníky doběhla šestá, když více než polovinu trati vedla závod s velkým náskokem.

Výsledky Iscarex poháru 2017 lze najít ZDE. Je potěšitelné, že především v mládežnických kategoriích se množství červenomodrých dresů ČTBK Iscarex na stupních vítězů i na dalších předních místech v závodech i v celém poháru velmi podstatně zvětšilo. Je to zásluha velmi dobré práce juniorského týmu Iscarexu. A to nám zatím stále ve Třebové chybí atletický stadion, který by právě tento oddíl jak pro práci s mládeží, tak pro vlastní tréninky dospělých velmi využil. Vypadá to, že změna je na obzoru a brzo se nového stadionu s tartanovou dráhou dočkáme.

Potom po tanečním vystoupení Taneční školy Šárky Prossové byly předávány odměny pro nejlepší závodníky, tombola, běžecké kalendáře... Celkem se v roce 2017 zúčastnilo závodů 7014 závodníků, o 230 méně než v loňském roce. Někteří ovšem vícekrát, takže ze statistik vychází 3028 unikátních závodníků. Nejčastěji se na startu objevil Petr Borek z Horní Čermné 47x, potom Pavel Ráb (Č. Třebová) 43x, Miloslava Keprtová 41x, Karel Radiměřský 40 (oba Iscarex).

Iscarex pohár je organizován od roku 2001, letos se tedy konal 17. ročník. Nejvíce sportovců se zúčastnilo Iscarexcupu v roce 2014 a to 7792. V tomto roce bylo zařazeno 55 závodů, letos v roce 2017 již 64 závodů (stejně jako loni). To je zatím v historii poháru nejvyšší počet. Kdybychom sečetli účastníky všech 17 ročníků Iscarex poháru, dojdeme k číslu 72958. Celkem bylo v rámci poháru zorganizováno 738 závodů. Všechny jejich výsledky jsou do posledního výkonu evidovány v databázi Iscarexu.

Převzato z Českotřebovského internetového deníku s laskavým svolením autora, pana Milana Mikoleckého.

Článek byl publikován 21.12.2017, 08:15:18