Firma ISCAREX s.r.o.ISCAREX pohárTermínovka 2024KraličákCestování s Honzou
Hlavní strana
Podporují nás
ISCAREX, s.r.o.ISCARPardubický krajČeský běhBackground

ME v běhu do vrchu již tuto neděli!

Týden po úspěšném vystoupení českých horských běžců v Polské Karpaczi na dlouhé distanci se běží v Makedonii mistrovství Evropy stylem nahoru/dolů. Zúčastní se zcela jiná skupina našich vrchařů. Hlavním důvodem je to, že týden po absolvování těžkého horského maratonu není možné dát další vrcholnou akci v optimálním fyzickém stavu. Závodníci nominovaní na Long distanci z těchto důvodů kvalifikační závod neabsolvovali. Složení týmu pro ME je tedy přesně podle kvaldy na Zadově, žádné divoké karty uděleny nebyly. Kdo nás bude reprezentovat:

Juniorky
Sylvie Štiglerová
Bára Stýblová
Lucie Zvolánková

Junioři
Borek Požár
Ondřej Jílek
Vojtěch Dryák

Ženy
Adéla Stránská
Pavla Schorná Matyášová
Lucie Maršánová
Dagmar Rychnovská

Muži
Jan Janů
Vít Pavlišta
Tomáš Lichý
Jáchym Kovář

Složení týmu žen i mužů je velmi kvalitní a dává naděje k získání týmových medailí. V jednotlivcích bychom rádi přivítali v cíli někoho v top 5. V případě juniorek a juniorů je velmi těžké něco tipovat. Všichni teprve sbírají zkušenosti. Vždy se na startu objevují nové tváře. Juniorky jsou oslabeny neúčastí lyžařky Barbory Havlíčkové, která ze zdravotních důvodů na ME necestuje. Nechme se překvapit, na co naši mladí závodníci budou stačit. O úspěchu či neúspěchu budou rozhodovat také náročnější klimatické podmínky.

Závod se poběží přímo u hlavního města Makedonie Skopje v části Vodno. Muži a ženy musí zvládnout dva okruhy, celkem 11 km/700 m, junioři a juniorky běží jeden okruh.

Odkaz na startovní listiny a LIVE přenos ze závodu:
www.emrch2018-skopje.com

Držte v neděli dopoledne našim závodníkům palce.

Aleš Stránský

Článek byl publikován 28.06.2018, 14:54:01